Режим роботи магазина:
ПН - СБ: с 11:00 до 19:00
Передзвоніть мені
0 Кошик 0 грн
Каталог

Контактні педалі Так чи Ні?

У велоіндустрії є контактні педалі. Це такі педалі, які за допомогою механізмів і шипів на велотуфлях дозволяють велосипедисту бути одним цілим з велосипедом. Хочеться розкрити питання про те, кому це треба і які переваги цього механізму. Це треба тим, хто хоче швидше пересуватися, особливо у підйоми, легше долати ями та бордюри. Якщо у вас завдання не поспішаючи покататися парком або з'їздити недалеко в магазин або на роботу, то без контактних педалей можна обійтися. Але з контактними педалями пересуватися на велосипеді швидше, легше, безпечніше і ось чому…

Контактні педалі мають на увазі використання з велотуфлями. А велотуфлі відрізняються від простого взуття не тільки можливістю кріпити шипи, які є частиною педалі, велотуфлі до того ж мають жорстку підошву. Завдяки їй вся енергія прикладена на педаль йде в рух велосипеда, а не в продавлювання м'якої підошви, як зазвичай відбувається з «невелосипедним» взуттям.

До того ж шип можна встановити тільки так, щоб зусилля на педаль прикладалося найбільш сильною і ефективною частиною стопи в основі великого пальця на середину педалі. Це дозволяє використовувати не тільки м’язи стегна, а також дуже сильні литкові м’язи, які розгинають надп'ятково-гомілко́вий суглоб и допомагають робити круговий рух.

Особливо контактні педалі допомагають під час їзди в гору, стоячи на педалях. При правильному педалюванні можна долати підйоми під таким кутом, при якому неможливо заїхати без контактних педалей. Такий ефект досягається завдяки тому, що ноги працюють так, ніби з'являється точка опори для відштовхування.

Якщо трохи потренуватися, то ви навчитеся підкидати по черзі і навіть разом обидва колеса. Завдяки такому вмінню ви зможете перестрибувати через ямки та застрибувати на бордюри, не зупиняючись і навіть не пригальмовуючи.

Для тих, хто сумнівається в користі контактних педалей і побоюється їх, у нас знайдеться пробний варіант і час і бажання навчити вас ними користуватися.

 

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім\'я*
Email
Введіть коментар*