Режим роботи магазина:
ПН - СБ: с 11:00 до 19:00
Передзвоніть мені
0 Кошик 0 грн
Каталог

Не існує поганої погоди, буває погане екіпірування й відсутність досвіду.

Не існує поганої погоди, буває погане екіпірування й відсутність досвіду.

Приміром, мій друг Саша Литовченко, ось уже майже п'ять років як не має жодного дня без поїздки на велосипеді. Є у нього і машина, яка стоїть прибита порохом у мене в гаражі :)
Якось запитав у нього: "Сань, ти що за п'ять років жодного разу не захворів?" "Так, буває, що прихворів, але не хочеться через це свій рекорд припиняти. Сідаю на велосипед і їду, типу тренування 30-40 кілометрів, додому повертаюся, а хвороби вже і немає."

Головне - правильно одягнутися. І це не важко, коли погода змінюється поступово. І ти поступово одягаєш додатковий або більш пристосований одяг.

Наприклад, на руки все більш теплі рукавички. Потім і одягнути зверху верхонки. А зараз з'явилися і бахіли, які знаходяться на кермі, вставляєш туди руки і там тепло як в Африці в будь-який мороз.

На ноги теж існує спеціальне взуття або бахіли. Вони і від дощу і від морозу.

Повинні бути і правильні штани. Вони не такі, як звичайні. Для того, щоб відсікти холодний зустрічний вітер, вони спереду з мембранної тканини. Така ж і куртка, яка спереду не пропускає холодний вітер, а через тканину на спині виходить зайве тепло, яке ми виробляємо активно, крутячи педалі. І треба врахувати, чим пасивніше ми рухаємося, тим тепліше треба одягатися. Варто згадати, що не завадить і термобілизна. Завдання термобілизни не накопичувати тепло разом з вологою, а пропускати його назовні.

На голову, в залежності від сили морозу, балаклава. Її і на ніс можна натягнути і шия закрита.
А ще бажано, щоб в процесі можна було регулювати тепловідвід, розстібаючи блискавки під руками або спереду. Відмінно регулює температуру жилетка, що має спереду мембрану.

Велосипед треба, по можливості, обладнати шиповану гумою, щоб не ковзала на битій снігу і ожеледі.

А ще важливо постаратися вибрати безпечний маршрут, щоб менше заважати машинам, у яких значно вище швидкість. Десь проїхати по незавантаженої вулиці, десь по тротуару, узбіччі, набережній або парку.

Та й яка там у нас зима, максимум один місяць з морозами, і дві-три тижні по ожеледі.
Буває неприємна мокреча, але і з цим можна боротися, якщо звичайно тільки мати бажання.
А натомість, хороше здоров'я, довголіття і економія часу, якщо ви їздите на роботу на велосипеді.
Адже велосипед - це генератор гарного настрою і хороших думок.

Один німець сказав: "Якщо ви їздите на на роботу кожен день 20-30 кілометрів, то вам дуже пощастило, ви знайшли золоту жилу для свого здоров'я!"
Все інше - це відмовки від власної ліні.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім\'я*
Email
Введіть коментар*