Режим роботи магазина:
ПН - СБ: с 11:00 до 19:00
Передзвоніть мені
0 Кошик 0 грн
Каталог

Познайомтесь з Topstone Carbon 2020.

Кілька місяців тому Cannondale представив нову карбонову модель гравійного велосипеда Topstone Carbon 2020. Велосипеди схожі на людей, на першій зустрічі можна дізнатися багато, що вас цікавить, але щоб по-справжньому оцінити їхні таланти, треба провести разом деякий час.

Topstone Carbon схожий на обдаровану людину, що має безліч талантів. Легко і комфортно ви почуватиметеся на ньому в багатоденних поїздках, навісивши сумки для байкпакінга, по асфальту, гравійних дорогах і бездоріжжю, він також може стати вашим улюбленим велосипедом для поїздок по зимових дорогах.

Для створення рами Topstone Carbon, була повністю переглянута база алюмінієвого Topstone. Карбонова рама не тільки радикально інакше виглядає, але і працює по-іншому.

Ті, хто цікавиться і стежить за розвитком технологій Cannondale, знає, що ця компанія має багату історію новацій, серед яких є втілені в життя нестандартні амортизаційні рішення.

Раніше Cannondale почав просувати Slate на ринку гравійних велосипедів, розширивши тим кордони для їх використання. Представлена на ньому однонога амортизаційна вилка Lefty Oliver, скоро привернула до компанії Cannondale багато фанатів, які очікували розширення можливостей і напрямків, куди можна поїхати на дорожньому велосипеді.

З Topstone Carbon був зроблений наступний крок, він доповнив лінійку велосипедів Cannondale з амортизацією. На ньому застосована система Kingpin, на сьогодні це найлегша система амортизації.

Чому ж розробники додали на раму Topstone Carbon задній амортизатор? У тривалих поїздках більшу частину часу велосипедист проводить в сідлі, і на нерівностях ґрунтових доріг змушений або часто підноситися, щоб замортизувати, або отримувати удари знизу, накопичуючи синці, розтертості і втому. Це тому, що 60-70% ваги райдера приходиться на сідло, якщо це не крутий спуск або їзда стоячи. Для швидкості і витривалості набагато ефективніше не "підстрибувати" на купинах, а "облизувати" нерівності. Тому поєднання технології мікроподвіскі SAVE і системи Kingpin забезпечать власнику Topstone Carbon поєднання низької ваги, швидкості і комфорту, які не зможуть запропонувати інші моделі велосипедів.

Одна з деталей Kingpin - це стрижень, який встановлений на середині підсідельною труби в місці з'єднання гнучких зон заднього трикутника з верхніми пір'ям і підсідельною трубою. Він працює як вісь обертання для верхніх труб заднього трикутника, коли при переїзді перешкоди нижні пір'я згинаються. Вісь розташована максимально близько до каретки, щоб не впливати на хід підсідельного штиря Cannondale SAVE. Така система дає рамі велику вертикальну гнучкість додаючи амортизації рами до 30мм ходу. Cannondale каже, що 75% від 30мм ходу припадає на підсідельну частину, а решта 25% на задню вісь. Іншими словами, Kingpin - це не тільки комфорт райдера, це так само і поліпшення ходу колеса на нерівних поверхнях. Важлива деталь - на рамах різних ростовок підвіска має різну жорсткість, чим більше рама, тим жорсткіше. Наприклад, підсідельна труба в ростовці S в найвужчому місці має товщину 16мм, а в XL - 28мм. 

Плавність і комфорт додає система Cannondale SAVE на вилці, яка дозволяє їй відхилятися в діапазоні до 30мм без шкоди для міцності.

Якщо для вас актуально, то рама дозволяє встановити допер.

Опис Topstone Carbon 2020 не буде повним, якщо не звернути увагу на колеса. Вони зібрані на втулках на осях, які забезпечують жорсткість конструкції, а шприхи  набрані симетрично (під однаковим кутом) як на передньому, так і на задньому колесі. Щоб зробити це можливим, задній трикутник рами виконаний за технологією Asymmetric Integration (Ai). Таке метод набору шприх збільшує жорсткість колеса до 60%, а це і накат, і стійкість до деформації від ударних навантажень.

Вага рами в ростовці M (175-187см) дорівнює 1100гр.

У 2020 році Topstone Carbon представлений в двох комплектаціях: Cannondale TOPSTONE Carbon Ultegra RX 2 і Cannondale TOPSTONE Carbon 105. В обох встановлені втулки на осях Formula 12x100 і 12x142, шатуни BB30a з зірками FSA 46/30, касета 11К Shimano 105 11-34.

Відрізняються системами перемикання і гальмування - Shimano 105 GS і Shimano Ultegra RX відповідно.

TOPSTONE Carbon 105 оснащений алюмінієвим підсідельним штирьом Cannondale 3, 6061 alloy, 27.2 x 350mm, а на TOPSTONE Carbon Ultegra RX 2 стоїть карбоновий Cannondale 2, carbon, 27.2 x 350mm.

Ободи WTB під бескамерку на 105 м - WTB ST i23 TCS, 28h, а на Ultegra RX 2 - WTB KOM Light i23 TCS, 28h, мають вагу меньше на 40грамм кожен. Додатково виграш у вазі в комплектації Ultegra RX 2 близько 120 грам дає сідло Fabric Scoop Radius Elite, на 105м встановлено більш важке Fabric Scoop Shallow Sport.

Обидві комплектації на дискових гідравлічних гальмах, мають покришки під бескамерку WTB Riddler TCS Light, 700 x 37c (зазори дозволяють ставити покришки шириною до 40мм), а також датчик на колесі Wheel Sensor with Cannondale App connectivity. Цей датчик від Garmin синхронізується з додатком на смартфоні і передає зібрану інформацію про кілометраж, швидкість, розраховується кількість спалених вами калорій. Так само в додатку відображається інформація про ваш велосипед, термін ТО.

 

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім\'я*
Email
Введіть коментар*